banner23

15 Ağustos'ta Kesriye'de yaşanan dolu vakasının zararı 1 Milyon Euro

15 Ağustos'ta Yunanistan'ın Kesriye (Καστοριά) şehrinde meydana gelen dolu vakasının zararları tespit edilmeye devam ediliyor. Yunanistan'ın, Arnavutluk ve Makedonya sınırlarına yakın, 53 Bin nüfuslu kentte, yaklaşık 255 hanenin doludan etkilendiği ve 135 aracın zarar gördüğü açıklandı. Çok sayıda tarım arazisinde de tarım ürünleri büyük zarar gördü.

15 Ağustos'ta Kesriye'de yaşanan dolu vakasının zararı 1 Milyon Euro
18 Ağustos 2020 Salı 07:46

Kesriye Bölge Vali Yardımcısı Dimitris Savvopoulos ve Nestori Belediye Başkanı Christos Gosliopoulos, olayın zarar tespitlerini bizzat yerinde inceliyor. Vali Yardımcısı Dimitris Savvopoulos zararın 1 Milyon Euro civarında olduğunu tahmin ettikkerini dile getirdi.

Makedonya Bölgesi'nde yayın yapan Sentra Gazetesi (sentra.com.gr) dolu tanelerinin yaklaşık  25-35 gram ağırlığında olduğunu ve tarım alanlarını tamamen yok ettiğini yazdı.

Dolu yağışında 4 kişi de yaralandı. 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.