banner23

Atina’nın Kolonos semtinde karakola saldırı; 4 polis yaralı

Dün öğlen saatlerinde Atina’nın Kolonos setinde 50 kişilik bir grup semtin polis karakoluna yönelik saldırı gerçekleştirdi. Cumartesi günü öğlen saatlerinde Atina’nın Kolonos semtinde 50 kişilik bir grubun semtin polis karakoluna yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 4 polisin yaralandığı ve 401 Atina Genel Askerî Hastanesi’ne kaldırıldığı kaydedildi.

Atina’nın Kolonos semtinde karakola saldırı; 4 polis yaralı
06 Aralık 2020 Pazar 09:54

To Vima gazetesinde yayımlanan bu haber Atina Haber tarafından Türkçeye çevrilmiştir.

ELAS (Yunan Emniyet Teşkilâtı) tarafından açıklamaya göre karakol dışında nöbet tutmakta olan polislere yönelik 50 kişilik bir grup taş, sopa ve çeşitli maddelerle saldırı düzenledikten kısa süre sonra Sepolia metro durağına kayıplara karıştı.

Polis kaynaklarından yapılan açıklamaya göre şu ana dek saldırıyla ilişkili herhangi bir gözaltı gerçekleşmediği ifade edildi. Karakola yönelik saldırı sırasında 50 kişilik grubun havaya üzerinde Aleksis Grigoropulos’un polis tarafından öldürülmesinin 12’inci yıldönümü ile ilgili sloganların olduğu kâğıtlar fırlattığı ve slogan attıkları kaydedildi.

Saldırıdan önceki saatlerde ise Atina’nın Petralona semtinde Aleksis Grigoropulos’u anmak amacıyla bir gösteri yürüyüşü düzenlenmişti. Aynı zamanda dün Yunan hükûmeti koronavirüs önlemleriyle ilişkili olarak bu sene 6 Aralık anma gösterilerinin gerçekleştirilmeyeceğini açıklamıştı.
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.