Kiklar Adaları yakınlarında batan tekneden 12 göçmen kurtarıldı
Yunanistan'ın Kiklad Adaları yakınlarında batan tekneden 12 göçmen kurtarıldı, onlarca kişinin henüz kayıp olduğu bildirildi. Kiklad Adaları göçmen kaçakçılarının kullandığı olağan güzergahlardan biri olmaması dikkat çekti.

Folegandros Adası'nın güneyinde yürütülen arama-kurtarma operasyonuna Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine ait dört bot, donanmaya ait iki helikopter, hava kuvvetlerine ait bir kargo uçağının yanı sıra bölgede seyir halindeki beş gemi ve üç özel teknenin katıldığı belirtildi.
Kurtarılan 12 kişinin büyük tekneye ait daha küçük bir tekne kullandıkları ve yalnızca iki kişinin can kurtarma yeleği giymiş olduğu kaydedildi.
Kurtarılan yolcular yetkililere teknenin makinmasında arıza meydana geldiği ve daha sonra battığı bilgisini verdi. Ancak teknede toplam kaç yolcu bulunduuna dair bilgiler net değil. Kurtarılanların bir kısmı toplam yolcu sayısını 32, bir kısmı ise 50 olarak bildirdi.
Kurtarılan göçmenlerin kimliği ve uyruğuna dair bilgiler de henüz netleşmedi.
Asya, Ortadoğu ve Afrika'dan Avrupa Birliği'ne varmak isteyen göçmenlerin ilk ulaşmaya çalıştığı ülkelerden olan Yunanistan'ın son dönemde denizde tespit ettiği göçmenleri Türkiye'ye geri itmesi sebebiyle, göçmenler son dönemde daha az bilinen, daha uzun ve zorlu güzergahlardan ülkeye ulaşmaya çalışıyor.
Kaynak: Euronews
İlgili Galeriler