Vakalar düşmeye devam ederken uzmanlardan temkinli olma çağrısı
Ülke çapında kaydedilen günlük koronavirüs vaka sayısında düşme Pazartesi günü de devam ederek, sağlık sistemi üzerindeki basıncın bir nebze de olarak azalmasını sağladı.

Kathimerini gazetesinde yayımlanan bu haber Atina Haber tarafından Türkçeye çevrilmiştir.
Sağlık Bakanlığı’ndan elde edilen verilere göre Pazartesi günü 639 yeni vaka ve 62 yeni ölüm kaydedilirken entübe edilen hasta sayısı 558’e düştü.
Atina Üniversitesi Pediatrik Bulaşıcı Hastalıklar profesörü Vana Papaevangelu konuya ilişkin, “Geçen haftaya kıyasla vaka sayısında ve hastanede yatan hasta sayısında bir düşüş mevcut ve entübe hasta sayısına ilişkin de stabilizasyon gözlemlemekteyiz” açıklamalarında bulunurken, Noel dönemin ilişkin uyarı yapmayı da unutmadı.
Tek bir geceliğine dahi de olsa, havalandırmayan bir alanda kalabalık bir şekilde bir araya gelmenin yaratacağı riskleri vurgulayan Papaevangelu, vatandaşlara “özellikle tam da şimdi, önümüzde bir aşı umudu varken sabırlı olmak zorundayız” tavsiyesinde bulundu.
İlgili Galeriler