banner23

Tekneyle 11 yılda 77 ülke gezen Kanadalı çiftin yeni rotası Yunanistan

Antalya'nın Alanya ilçesine yelkenli tekneleriyle gelip marinaya demirleyen Kanadalı Diane ve Wade Alarie çifti, 11 yıldır yaz-kış teknede yaşıyor. Pandemide 100 gün boyunca tekneden çıkamayan çiftin yeni rotaları ise Türkiye'nin ardından Yunanistan.

Tekneyle 11 yılda 77 ülke gezen Kanadalı çiftin yeni rotası Yunanistan
14 Temmuz 2020 Salı 12:39

Yaşadıkları hayatı 'stressiz' diye tanımlayan ve 11 yılda 77 ülke gezen çift, kara hayatına dönmeyi hiç düşünmediklerini söyledi.

Yaklaşık 11 yıl önce yelkenli tekneyle ülkeleri Kanada'dan okyanusa açılan Diane (59) ve Wade Alarie (63) çifti, yaz-kış teknede yaşıyor. Ülke ülke gezen ve deniz hayatına çok alışan Alarie çifti, kara hayatına dönmeyi düşünmüyor. 11 yılda 77 ülke gezen çift, 2 hafta önce Antalya'nın Alanya ilçesine gelerek Alanya Marina'ya demirledi. Diane ve Wade Alarie, 1 yıl boyunca burada kalmayı planladıklarını söyledi. Emekli olduktan sonra seçtikleri tekne hayatında oldukça mutlu olduklarını ifade eden Alarie çifti, "Ege ve Akdeniz bizim evimiz" diyor.

Bugüne dek 77 ülke gezen Alarie çifti, bir sonraki durakları hakkında bilgi verirken, "Türkiye bize uzun süre kalma imkanı tanıyan nadir ülkelerden biri. 1 senelik kontratımızı yaptık. Daha sonra Türkiye'yi gezerek batısına doğru ilerleyeceğiz. Ardından Yunanistan'a geçeceğiz" diye konuştu.'


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.