banner23

Yunanistan, yaban domuzu avcılığını neden teşvik ediyor? 

Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, hızla artan yaban domuzu nüfusunun azaltılması için ülke genelinde yaban domuzu avcılığını serbest hale getirdi. İlgili düzenleme geçtiğimiz hafta mecliste kabul edildi. Bakanlık ayrıca av sonrasında bilgi veren avcılara fişek desteği verecek. 

Yunanistan, yaban domuzu avcılığını neden teşvik ediyor? 
30 Temmuz 2020 Perşembe 14:25

Üzümlerin en büyük düşmanı

Yılda ortalama 40 bin ton üzüm üretimi yapan Yunanistan’da, bağların en büyük düşmanı yaban domuzları. Sayıları az dahi olsa, bir yaban domuzu sürüsü bir dönüm bağ arazisini dakikalar içerisinde kullanılamaz hale getirebiliyor.

Patlama sesi yeterli olmuyor

Bağlara kurulan ‘pat pat’ adı verilen saatli bir mekanizma, belirli periyotlarla atış yapıyor ve ses çıkarıyor. Mekanizmadan etrafa saçılan herhangi bir şey olmuyor. Ancak bu sistem de bir süre sonra işe yaramıyor çünkü domuzlar sese alışıyor ve kısa süreli panik yaşasalar da tekrar geri dönüyorlar.

Tarım sigortası yapan şirketler yaban domuzlarının verdiği zararı teminat kapsamı içine almıyor

Tarım sigortası yapan şirketler yaban hayvanlarının verdiği zararı teminat kapsamı içine almıyor, zarara para ödemiyorlar, devlet de bu türlü zararları ödemiyor.

Turuncu ve sarı alanlar yaban domuzlarının en fazla yaşadıkları yerleri gösteriyor. Turuncu alanlar daha yoğunken sarı alanlar ise daha seyrek.

Bakanlık; ‘Öldürün ama yemeyin’

Yaban domuzları, temas halinde mikrop bulaştırabilir ve ateşe sebebiyet verebilirler. Bu nedenle bakanlık, öldürülen domuzların tüketilmemesi için Yunan vatandaşlarını uyarıyor.

Sayıları 100 Bin civarında

Yaban domuzları nüfusu Yunanistan’da katlanarak artıyor. Rakamlarla yaban domuzu sayıları ortalama şu şekilde;
1998 / 18 Bin
2008 / 27 Bin
2018 / 55 Bin
2019 / 100 Bin
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.